מתכון

עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני

הנה המתכון של שי-לי ליפא לעלי גפן ממולאים במלית צמחונית של אורז וזוקיני

8,969 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני. צילום: טל חבר
עלי גפן ממולאים באורז וזוקיני. צילום: טל חבר

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לבישול:

אופן ההכנה

מכינים את העלים למילוי

1

שוטפים את עלי הגפן כדי להיפטר מהמליחות ומסננים.

מכינים את המלית, ממלאים ומבשלים:

2

מערבבים את חומרי המלית בקערה.

3

מניחים עלה גפן על משטח עבודה כשצידו החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה).

4

‏מניחים כפית גדושה של מלית בשליש התחתון של כל עלה, מקפלים את החלק הרחב מעל המלית, לאחר מכן מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים לצורת סיגר מהחלק התחתון של העלה לכיוון החלק הצר. ממלאים כך 40 עלים.

5

מרפדים סיר רחב ביתרת עלי הגפן ומניחים עליהם את הממולאים בשכבה אחת צפופה, כשהתפר של הגלגול כלפי מטה. יוצקים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים שמן זית ומיץ לימון, מניחים צלחת הפוכה על הממולאים (כמשקולת) ומביאים לרתיחה.

6

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-50 דקות עד שהממולאים מוכנים. מגישים חם או בטמפ' החדר או קר.

גיוון: מחליפים את רסק העגבניות ב-2 כפות ממרח עגבניות מיובשות או אריסה לאוהבי החריף.