אם אין עלי לזניה, אפשר להכין גם עם פסטה רגילה. מומלץ להשתמש בטונה משומרת בשמן זית. השמן הארומטי משמש אחר כך כבסיס לרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת עם שמן הזית של הטונה על להבה בינונית. מוסיפים צ’ילי ומערבבים כמה שניות. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.
2
מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו ומלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים).
3
מוסיפים את הטונה לרוטב, מפוררים אותה תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות.
4
בינתיים מבשלים את עלי הלזניה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
5
מסננים את עלי הלזניה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
6
מעבירים לצלחות, מפזרים ארוגולה, מגררים גבינת פרמזן ומגישים.