מתכון

עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגולה

הנה דרך מקורית לנצל עלי לזניה שיש במקרה במזווה. אנחנו אוהבות במיוחד עלי לזניה עם ביצים, שטעמם עשיר יותר

5,694 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגולה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגולה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אם אין עלי לזניה, אפשר להכין גם עם פסטה רגילה. מומלץ להשתמש בטונה משומרת בשמן זית. השמן הארומטי משמש אחר כך כבסיס לרוטב.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן הזית של הטונה על להבה בינונית. מוסיפים צ’ילי ומערבבים כמה שניות. מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים.

2

מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, אורגנו ומלח, מערבבים ומבשלים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם (אם יש צורך, מוסיפים מעט מים).

3

מוסיפים את הטונה לרוטב, מפוררים אותה תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות.

4

בינתיים מבשלים את עלי הלזניה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

5

מסננים את עלי הלזניה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.

6

מעבירים לצלחות, מפזרים ארוגולה, מגררים גבינת פרמזן ומגישים.