מתכון

פאד פיקנג פה נאה

מנה תאילנדית לוהטת ועשירה בטעמים ששווה את ההשקעה

6,076 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
פאד פיקנג פה נאה. צילום: דניאל לילה
פאד פיקנג פה נאה. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למחית:

לתבשיל:

אופן ההכנה

מכינים את המחית

1

כותשים את החומרים במכתש ועלי למחית גסה.

מכינים את המנה

2

מחממים שמן בווק ומוסיפים את המחית. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כדקה וחצי.

3

מוסיפים פרוסות בשר ומטגנים אותן קלות במחית 3-2 דקות על להבה נמוכה-בינונית עד שהן נספגות במחית ומפרישות מעט נוזל. אם משתמשים בחציל תאי, מוסיפים אותו יחד עם הבשר.

4

מוסיפים רוטב צדפות ורוטב דגים וממשיכים לערבב כ-3-2 דקות על להבה נמוכה-בינונית עד שהרטבים נספגים במחית ובבשר. מקפידים לערבב כדי שהמחית לא תישרף.

5

מוסיפים 1/4 כוס ציר עוף, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות עד שהבשר חצי מבושל (אם משתמשים בחציל ערבה, מוסיפים אותו עם הציר).

6

מוסיפים את יתרת ציר העוף, סוכר ופלפל שחור ומגבירים את הלהבה. מבשלים 5-4 דקות עד שהבשר מבושל ורך והחצילים רכים אך עדיין נגיסים מעט.

7

כדקה לפני שמכבים את האש מוסיפים ריחן ומערבבים כ-15 שניות.

8

מגישים על אורז לבן.