מתכון

פאד-תאי צמחוני

המנה האיקונית של המטבח התאילנדי, בגרסתה הצמחונית עם טופו

50,903 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאד-תאי צמחוני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פאד-תאי צמחוני. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

פאד-תאי, כמו רוב מנות הווק, דורש בישול מהיר בחום גבוה. בווק ביתי זה אומר 2-3 מנות בכל סיבוב. אם רוצים להגדיל את מספר המנות, מכינים בשני סבבים. כדי לא לאבד את הקצב, חשוב שכל החומרים יחכו ליד הכיריים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

לטיגון:

להקפצה:

אופן ההכנה

1

מניחים אטריות אורז בקערה, מכסים במים רותחים ומניחים ל-15 דקות להתרככות.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק בווק על להבה בינונית, ומטגנים מקלות טופו עד שהם מזהיבים מעט (רצוי בשני סבבים, ותוך כדי הפרדה בין המקלות, כיוון שמקלות הטופו נוטים להידבק זה לזה). מעבירים לצלחת ומנקים את הווק.

3

מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

4

מחממים כף שמן בווק חם. מוסיפים שום וביצים ומטגנים עד לקבלת מרקם פירורי. מעבירים לצלוחית.

5

מוסיפים לווק את 2 כפות השמן הנותרות ומחממים כחצי דקה.

6

מסננים את האטריות ומקפיצים בשמן כחצי דקה, עד שהן נפרדות זו מזו. מוסיפים את תערובת הסויה ומחצית מכמות הבוטנים ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים נבטים, בצל ירוק, את הביצה המקושקשת והטופו המטוגן ומקפיצים דקה וחצי.

7

מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים את הבוטנים הנותרים, ומגישים מייד עם צ’ופסטיקס ורבעי לימון.