מתכון

פאי בשר

מנה ותיקה, שזכתה למתיחת פנים עדכנית. עם סלט ליד, היא מהווה ארוחה מלאה, משביעה אבל לא כבדה

24,140 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פאי בשר. צילום: דניאל לילה
פאי בשר. צילום: דניאל לילה

מנה ותיקה, שזכתה למתיחת פנים עדכנית. עם סלט ליד, היא מהווה ארוחה מלאה, משביעה אבל לא כבדה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לטיגון:

לבצק פריך (בסיס וכיסוי):

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מטגנים בצל 3-2 דקות. מוסיפים עגבניות ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות, לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים בשר בקר, תבלינים יבשים, מלח וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה מאוד, מכסים ומבשלים 30 דקות, עד שהבשר מתרכך.

2

מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים כבדים על אש גבוהה כדקה. מוסיפים יין וקסיס. מבשלים כדקה ומכבים את האש.

3

מוסיפים את הכבדים לרוטב העגבניות והבשר ומערבבים. מוסיפים פטרוזיליה וטרגון, מערבבים ומורידים מהאש. מקררים.

4

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מכינים את הבצק:

5

מעבדים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים לבצק. מרדדים שני שליש מהבצק, ומרפדים בבצק את התבנית, כולל שוליים בגובה 5 ס"מ. מרדדים את השליש הנותר לעיגול בקוטר 26 ס"מ. מכסים את הבצק שבתבנית ברדיד אלומיניום, ומניחים עליו קטניות כמשקולת. אופים 10-8 דקות ומסירים את הרדיד. אופים כמה דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים (לא מכבים).

6

לאחר שהבשר התקרר מעט, מוסיפים ביצה. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל. משטחים את הבשר על הקלתית האפויה. מכסים בעיגול הבצק הנוסף ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.