מתכון

פאי האגסים המפורסם של מתן

פאי אגסים מפתה

5,747 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פאי האגסים המפורסם של מתן. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
פאי האגסים המפורסם של מתן. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

גיוון: אפשר להשתמש בקמח חצי לבן וחצי מלא.
אם אין שרדונה אפשר להשתמש ביין לבן יבש אחר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

לאגסים המבושלים:

למלית:

לזיגוג:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים את התבנית.

2

מבשלים את האגסים: מבשלים אגסים במים לכיסוי עם מיץ לימון 20 דקות או עד שהם מתרככים אבל לא מאבדים צורה.

3

מכינים את הקלתית: מעבדים את חומרי הקלתית היבשים במעבד מזון לקבלת אבקה. יוצקים שמן ומעבדים עד לקבלת עיסה בצקית. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים.

4

מרפדים את התבנית בבצק. אני עושה זאת בהדרגה בעזרת כדורי בצק קטנים שאני משטח בעובי אחיד. מחוררים במזלג כדי למנוע תפיחה.

5

אופים 8 דקות לאפייה חלקית.

6

משלימים את בישול האגסים: מחממים מחבת עם סוכר ונותנים לו להתמוסס לקרמל ללא ערבוב.

7

מניחים במחבת את חצאי האגסים כשהחלק החתוך כלפי מטה, יוצקים יין ומוסיפים תבלינים. מבשלים 15 דקות על להבה בינונית עם כיסוי חלקי. מצננים ומסננים את סירופ היין מהאגסים.

8

מכינים את המלית, מרכיבים את הפאי ואופים: מערבבים היטב את חומרי המלית (כולל סירופ היין) ומשטחים על הקלתית.

9

חותכים את האגסים למניפות על ידי פריסה של החלק הרחב שלהם בלבד (החלק הצר נותר שלם). מסדרים את המניפות על גבי המלית.

10

אופים 40 דקות עד שפני הפאי שחומים יפה. מוציאים מהתנור ומייד מברישים בנדיבות בריבת תאנים.

11

מגישים חמים או בטמפ' החדר. שומרים יומיים בכלי סגור, עדיף במקרר.