מתכון

קציצות איטלקיות עם כרשה וגבינות

polpette פירושו קציצה באיטלקית. היא יכולה להיות עשויה מבשר, מדג או כמו במתכון הזה - מתערובת צמחונית

6,301 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פולפטה כרישה וגבינות. צילום: דניאל לילה
פולפטה כרישה וגבינות. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

לטיגון עמוק:

לרוטב עגבניות וחצילים:

לקימוח:

לטיגון חצי עמוק:

אופן ההכנה

‏מכינים את הפולפטה:

1

מבשלים כרישה במים רותחים 40-30 דקות עד שהיא רכה לגמרי. מסננים וסוחטים היטב (כמו בהכנת קציצות כרישה).

2

שוקלים 550 גרם כרשה מאודה וקוצצים דק. מוסיפים את שאר החומרים מלבד גבינת העיזים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 4-3 ס"מ.

3

יוצרים מגבינת העזים כדורים קטנטנים (בגודל חרצן של זית) ומחדירים לכל קציצה כדור אחד. מחליקים את פני השטח ופוחסים את הקציצות.

4

שמים את הפולנטה בקערה וטובלים בה את הקציצות. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור את הקציצות (בתבנית, בשכבה אחת) בקירור 6 שעות.

מכינים את הרוטב:

5

מחממים שמן זית ושום בסיר רחב עד שעולה ריח. מוסיפים פסאטה ובזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות.

6

בינתיים מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת. מקמחים קוביות חצילים ומטגנים 3-2 דקות להזהבה. מספיגים את עודפי השמן על נייר סופג ומוסיפים את קוביות החצילים לסיר עם הרוטב. מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים חם.

בסמוך להגשה מטגנים את הפולפטה:

7

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות להזהבה יפה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

8

מסדרים רוטב חם בצלחות הגשה, מניחים 4-3 קציצות בכל צלחת ומגישים מיד.