מתכון

פוקאצ'ה טרטופו

מאפה שייתן תחושה של חורף איטלקי – עשיר ומלא בניחוחות כמהין. כל אחת משלוש הגבינות שבו בעלת אופי איטלקי מובהק

דצמבר 2015
פוקאצ'ה טרטופו
פוקאצ'ה טרטופו

גבינת מוצרלה על פיצה היא שילוב איטלקי מושלם, אבל מה עם מסקרפונה? אולי פקורינו? כאשר משלבים גבינה טובה עם בצק מתרחש קסם טעים במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופינג טרטופו:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

שמים קמח, שמרים, מים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים במהירות נמוכה 5 דקות לקבלת בצק אחיד.

2

מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות לקבלת בצק רך וחלק.

3

מוסיפים שמן תוך כדי לישה ולשים עד שהשמן נבלע בבצק והוא חוזר להיות אחיד.

4

מכסים את הקערה ומתפיחים 30 דקות.

5

מחלקים את הבצק ל-5 חלקים על משטח מקומח קלות ומגלגלים כל חלק לכדור.

6

מניחים את הכדורים במרווחים של 5 ס”מ בתבנית מקומחת או משומנת.

7

מכסים ומתפיחים 3 שעות עד שהכדורים נוגעים זה בזה (עד כאן אפשר להכין ערב קודם ולהעביר מיד למקרר בכלי פלסטיק סגור). מוציאים מהמקרר שעה לפני הכנת הפוקאצ’ות.

מרכיבים את הפוקאצ’ות ואופים:

8

שעה לפני תחילת האפייה מחממים תנור לחום המקסימלי ומניחים אבן שמוט בתחתית התנור.

9

הופכים תבנית ומרפדים בנייר אפייה (התבנית תשמש ככף להעברת הפוקאצ’ות לתנור).

10

טובלים כדור בצק בקמח ומנערים מעודפי הקמח.

11

מותחים בעדינות לגודל הרצוי ומניחים על התבנית ההפוכה.

12

מערבבים גבינת מסקרפונה עם מחית כמהין ומורחים על הפוקאצ’ה (משאירים שוליים חשופים).

13

מסדרים מעל פטריות, מוצרלה ופקורינו.

14

מחליקים את נייר האפייה עם הפוקאצ’ות ישירות על אבן השמוט.

15

אופים 8-6 דקות עד להזהבה ומוציאים לרשת צינון.

16

לאחר האפייה מברישים את השוליים בשמן זית, מפזרים פטרוזיליה ובצל ירוק ומגישים.