מתכון

פחזניות טיפה בוורוד-לבן

קיטשיות ונוסטלגיות, אבל מתאימות לאירועים מיוחדים

505 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פחזניות טיפה בוורוד-לבן. צילום: עילית אזולאי
פחזניות טיפה בוורוד-לבן. צילום: עילית אזולאי

קיטשיות ונוסטלגיות, אבל מתאימות לאירועים מיוחדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפחזניות:

לקרם פטיסייר:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הפחזנית: הכנה מסורתית:

1

מרתיחים חלב או מים עם שומן, סוכר ומלח. כשהתערובת אחידה ורותחת, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מורידים מהכיריים ומוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נבלעות באופן אחיד.

הכנה מודרנית:

2

מרתיחים חלב או מים עם שומן, סוכר ומלח. מעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבלים עם וו גיטרה כ-10 דקות, שבמהלכן התערובת מתאחדת ומצטננת. מוסיפים את הביצים בהדרגה תוך כדי ערבול עד להתגבשות.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות, עדיף בטורבו.

4

מעבירים את התערובת לשק זילוף, משחררים אוויר מיותר ומתחילים לזלף את הפחזניות. מזלפים לצורת טיפה. אופים את הפחזניות כ-25 דקות עד הזהבה. חשוב לא לפתוח בשלב זה את דלת התנור. מורידים את החום ל-180 מעלות, פותחים מעט את דלת התנור לשחרור האדים הכלואים ואופים 15-10 דקות נוספות. או עד שפחזנית, שתשמש כדוגמנית מבחן, תהיה פריכה מבחוץ אבל נימוחה בפנים. מצננים.

מכינים קרם פטיסייר:

5

בקערית ממיסים את הקמח או הקורנפלור ברבע כוס חלב. מוסיפים את החלמונים וטורפים במטרפה. בסיר מרתיחים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר. יוצקים שליש מכמות החלב החם לקערית החלמונים, מערבבים ומשווים טמפרטורות. מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך. ממלאים את הפחזניות.

מכינים את ציפוי הפונדנט הוורוד:

6

ממיסים את הפונדנט בבין מארי או במיקרוגל עם 1 כף מים ומוסיפים בהדרגה צבע מאכל, עד לקבלת הגוון הרצוי. לציפוי לבן – רק מרככים את הפונדנט.

7

טובלים את כיפת הפחזנית בציפוי ומחליקים עם האצבע או בעזרת מרית דקיקה.