מתכון

פחזנית אקלר — מתכון בסיסי

פחזנית ניטרלית בטעמה מבצק רבוך היא הבסיס לכל אקלר. כאן היא עם פירורי קראמבל, אך ניתן למלא אותה בשלל מילויים

25,618 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
פחזנית אקלר — מתכון בסיסי. צילום: רונן מנגן | סגנון: אוריה גבע
פחזנית אקלר — מתכון בסיסי. צילום: רונן מנגן | סגנון: אוריה גבע

פחזנית עדינה וניטרלית בטעמה מבצק רבוך היא הבסיס לכל אקלר. לאקלר קלאסי מזלפים אותה בצורת שפופרת, לעוגת סנט הונורה — פחזנית עגולה. באקלרים רבים מצפים את הפחזנית בשכבת קראמבל- אפשרי אך לא חובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק הרבוך:

לקראמבל:

אופן ההכנה

מכינים בצק רבוך:

1

מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה, סוכר ומלח בסיר ומבשלים עד שהסוכר והחמאה נמסים.

2

מסירים מהכיריים ומוסיפים קמח בבת אחת. מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתגבש בצק. מחזירים את הסיר ללהבה בינונית ומבשלים חצי דקה-דקה תוך כדי בחישה מתמדת עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

3

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר מעט ונעים למגע. מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים עד שהן נטמעות. בסוף התהליך יוצרים שביל עמוק בתוך הבצק — אם השביל נסגר בתוך שנייה-שתיים, סימן שיש מספיק ביצים. אם לא, מוסיפים עוד רבע ביצה טרופה וממשיכים לערבל.

מזלפים:

4

מחממים תנור ל-250 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה (או מניחים עליהן משטחי סיליקון).

לאקלר קלאסי:

5

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן צפוף בקוטר 15 מ"מ ומזלפים אקלרים באורך 11 ס"מ.

לפחזניות סנט הונורה:

6

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 10-8 מ"מ ומזלפים 4 עיגולים צמודים זה לזה (בקוטר 3 ס"מ כל אחד). באפייה העיגולים יתחברו לאקלר אחד.

מכינים קראמבל (לא חובה): 

7

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה עד להתגבשות בצק.

8

מניחים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 2-1 מ"מ. מניחים את העלה על קרש חיתוך (או בתבנית) ומעבירים למקפיא למשך 10 דקות עד שהעלה מתקשה.

9

מוציאים את הקראמבל מהמקפיא ומסירים את נייר האפייה העליון.

10

חותכים את העלה בסכין חדה למלבנים ברוחב 2 ס"מ ואורך 11 ס"מ ומניחים על האקלר. אם מדובר בפחזנית סנט הונורה, קורצים מהעלה עיגולים בקוטר 3 ס"מ ומניחים על העיגולים המזולפים.

אופים:  

11

מעבירים את התבניות לתנור ומכבים אותו מייד. אחרי 15 דקות מפעילים אותו על 170 מעלות במצב טורבו ואופים 15-10 דקות עד לקבלת אקלרים קלים וזהובים גם בחלק התחתון. במהלך האפייה פותחים את התנור פעמיים, בכל פעם לכמה שניות, כדי לאפשר לאדים לצאת. מצננים.