מתכון

פטוש מקסיקני

גרסה מקסיקנית לסלט הלבנוני: כוסברה במקום נענע, טורטייה במקום פיתה ותוספת של תירס ושעועית ל”מקסיקניות אותנטית”

9,792 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
פטוש מכסיקני. צילום: ליאת פז
פטוש מכסיקני. צילום: ליאת פז

ארוחת הקיץ המושלמת מחכה בקערה ססגונית אחת, שאוצרת בתוכה את מיטב ירקות הקיץ, עם תוספת חיזוק של גבינות או בשר קר. הכי טעים, הכי קל

בקיץ הפירות מתוקים ועסיסיים והירקות מגיעים ישירות מהשדה, בלי לעבור קירור שמקהה את טעמם. שיטוט בשווקים או אפילו אצל הירקן השכונתי מעורר אצלי מיד תיאבון ואיתו רעיונות לסלטים נפלאים, שיכולים לתפקד כארוחה שלמה – במיוחד כשהטמפרטורות עולות, ואנחנו רוצים להיות בצד הקל של המטבח. לא מוכרחים להיצמד למתכונים – אפשר לשנות, לאלתר ולהחליף מרכיב כזה באחר לפי טעמכם האישי, העיקר שחומרי הגלם יהיו טריים ואיכותיים. הגישו לצד הסלט קנקן לימונדה ביתית צוננת או בקבוק יין משובח, ומובטחת לכם הנאה מושלמת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לקרוטוני טורטיות:

אופן ההכנה

מכינים את הקרוטונים:

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מברישים את משולשי הטורטיות במעט שמן זית ואופים 5-3 דקות, עד שהטורטיות זהובות.

בינתיים מכינים את הסלט:

3

מפרידים את גרגרי התירס מהקלח בעזרת סכין חד ומעבירים לקערה.

4

מוסיפים עגבניות, מלפפונים, בצל, שעועית, כוסברה ופלפל חריף.

מכינים את הרוטב ומגישים:

5

מערבבים את חומרי הרוטב.

6

יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את קרוטוני הטורטיות מעל או מניחים לצד הסלט ומגישים מיד.