מתכון

פילאף אורז ואטריות עם גרגרי חומוס

ארוחה זריזה וטעימה שמכינים בתוך סיר אחד. הפילאף הלבנוני הזה יעורר נוסטלגיה אצל אלה שגדלו על המטבח היהודי-ספרדי

21,717 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פילאף אורז ואטריות עם גרגרי חומוס. צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע
פילאף אורז ואטריות עם גרגרי חומוס. צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע

כאן הוספתי גרגרי חומוס כדי שיהפכו את הפילאף לארוחה טבעונית מזינה במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל ומטגנים 6 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים אטריות ומטגנים עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים תבלינים ואורז ומטגנים עוד 2 דקות תוך כדי ערבוב.

2

מוסיפים מים רותחים ומלח ומביאים לרתיחה. מערבבים, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.

3

מוסיפים חומוס מעל האורז ומבשלים 5 דקות. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ומערבבים בעזרת מזלג.

4

מוסיפים כוסברה, מכסים וממתינים 5 דקות. מערבבים, מפזרים צנוברים ושקדים ומגישים.