חצי שעה השריה, ויש לכם חומר גלם מוכן לעבודה.
משתמשים בבקר מנתח איכותי (שייטל, אווזית או כף), כדי שיהיה מוכן בבישול הקצר יחסית. אפשר להחליף בכתף ולבשל עוד חצי שעה או עד שרך לפני שמוסיפים את הבורגול.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים את הבורגול במים כחצי שעה. שוטפים, מסננים ומניחים בצד.
2
מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן ובצל ומטגנים כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום ופלפל ירוק ומטגנים כ-2 דקות נוספות או עד שהבצל שחום ורך. מוסיפים בשר ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב לסגירה.
3
מוסיפים את שאר החומרים, למעט הפטרוזיליה והבורגול, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 30 דקות לריכוך קוביות הבשר.
4
מוסיפים את הבורגול, מבשלים עוד רבע שעה או עד שהבורגול רך וכל הנוזלים נספגים בתבשיל.
5
מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פטרוזיליה ואם רוצים גם בצל מקורמל ומגישים חם.
אפשר להשתמש גם בחומוס משומר או קפוא מופשר.