מתכון

פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים

הדג הטרי צרוב בדיוק, סלט הבורגול טעים וקל והשומר בהדרים מוסיף שמחה. מנת ביסטרו ים תיכוני צנועה, מוצלחת ורבת חן

3,088 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים. צילום: דניאל לילה
פילה דג על מצע בורגול חם, עם סלט שומר והדרים. צילום: דניאל לילה

שף אייל מירון: “את סלט השומר מכינים עם כל סוג הדרים שאוהבים – פומלה, אשכולית, תפוז, תפוז דם או אשכולית אדומה.”

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לדג:

לטיגון:

לבורגול:

לסלט שומר עם הדרים:

אופן ההכנה

מכינים את הבורגול:

1

מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בצל וגזר עד הזהבה. מוסיפים בורגול, מערבבים ומטגנים כדקה עד שהוא מתעטף בשמן.

2

בינתיים מביאים לרתיחה ציר בסיר נפרד. יוצקים על הבורגול ציר לכיסוי, מתבלים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 15 דקות. משהים את הסיר מכוסה עוד כ-5 דקות.

3

מוסיפים לבורגול המוכן קליפת לימון, בצל ירוק ועגבנייה, מערבבים ומכסים שוב.

מכינים סלט שומר:

4

מסננים את השומר ממי הקרח ומערבבים עם כל חומרי הסלט.

מטגנים את הדג ומגישים:

5

מחממים היטב שמן זית במחבת. מטגנים את הדג 3 דקות מצד העור ודקה נוספת מצד הבשר. מתבלים במלח ופלפל.

6

מוסיפים נענע וזיתים לבורגול שהתקרר מעט בינתיים ומערבבים ועורמים בצלחות ההגשה. מניחים 2 פילטים של דג ומעליהם מסדרים סלט שומר.

לגיוון:

  • ניתן להחליף את דגי הדניס בדגי לברק, מוסר או סלמון.
  • ניתן להחליף את הפומלה ב1/2 תפוז, או 1/2 אשכולית.
  • את העגבנייה הקלופה מגישים במסעדה עם עגבנייה קונפי.
  • אם אין ציר ירקות אפשר להחליף במים.