מתכון

פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום

זהו כנראה הדג הכי נוח לעבודה במטבח: יש בו מעט עצמות והרבה בשר דשן ועסיסי, שאהוב גם על מי שאינו חובב דגים

39,904 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2016
פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
פילה סלמון שלם בקראסט פטרוזיליה, שמיר ושום. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

סלמון – המלך הוורוד
הסלמון מגיע לישראל פעמיים בשבוע בטיסה מנורבגיה, בה הוא גדל כיום בעיקר בחקלאות ימית. סלמון שלם מגיע למשקל של עד 6 ק"ג, ובמחלקות הדגים של "טיב טעם" פורסים אותו לסטייקים או לפילה – בדיוק לפי הצרכים שלכם.
אין צורת בישול שלא מתאימה לו: נא (טרטר, סשימי, קרפאצ'ו), כבוש (גרבלקס), אפוי עם או בלי רוטב, שלוק בנוזל או צרוב על מחבת. חשוב לזכור שהחום ממשיך לבשל את הדג דקה או שתיים אחרי שהסרתם אותו מהאש. לכן עוצרים את הבישול לפני שהדג מוכן לגמרי. איך בודקים? מחדירים סכין למרכז הנתח ורואים כי במרכז יש עדיין נקודה קטנה, בה הצבע לא הפך אטום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

טוחנים פנקו, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל במעבד מזון 3-2 דקות למרקם דק.

3

מניחים את הסלמון בתבנית כשהעור כלפי מטה, מברישים בחרדל ומפזרים מעל את התערובת הפירורית בנדיבות.

4

צולים 20 דקות לדרגת עשייה מדיום או 30 דקות לדרגת עשייה מדיום-וול. מגישים מיד.