תפוח בדבש הגרסה המודרנית.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפיננסייר:
לתפוחים מוקפצים:
אופן ההכנה
מכינים את הפיננסייר:
1
ממיסים חמאה במחבת עד לקבלת נוזל בצבע חום-אגוזי. מצננים.
2
מערבלים חלבונים עם סוכר במיקסר בעזרת וו גיטרה כחצי דקה. מוסיפים את החמאה, שקדים טחונים, קמח, רום, תמרים ואת רוב השקדים והאגוזים (את היתר שומרים לקישוט) ומערבבים.
3
שומרים במקרר 12 שעות לפחות עד להתייצבות.
מכינים את התפוחים:
4
מערבבים תפוחים, סוכר, וניל, דבש וקליפת לימון בקערה.
5
ממיסים חמאה בסיר ומקפיצים את התפוחים 15-10 דקות עד לקבלת גוון קרמל עמוק.
6
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מרכיבים את העוגה ואופים:
7
מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפייה.
8
ממלאים את התבנית בתערובת הפיננסייר עד מחצית גובהה. מסננים את התפוחים מהנוזלים (שומרים את הנוזלים להמשך) ומסדרים על תערובת הפיננסייר. מטביעים אותם מעט בעוגה ומפזרים עליהם את השקדים והאגוזים ששמרנו.
9
אופים 20-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.
10
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים את התפוחים בנוזלי התפוחים ששמרנו.
• אופים כעוגות אישיות: מזלפים לתבנית סיליקון עם שקעים ומקצרים את זמן האפייה.
• מאחסנים את תערובת הפיננסייר במקרר עד שבוע ואופים בכל פעם על פי הצורך – לעוגות אישיות או באינגליש קייק.