מתכון

פיננסייר הדרים ומנגו

גרסת סתיו כתמתמה ומרעננת לפטיפור הצרפתי הקלאסי

1,850 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
פיננסייר הדרים ומנגו

. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
פיננסייר הדרים ומנגו . צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
  • 50 עוגיות בתבנית שקעים מסיליקון בקוטר ½2 ס”מ
  • 30 דקות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

חיי המדף של הפיננסיירים הם קצרים (עד יומיים), אבל אפשר לשמור את הבלילה בקופסה אטומה במקרר עד שבוע ולאפות כל פעם קצת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את השקעים.

2

ממיסים חמאה בסיר קטן 7-5 דקות על להבה בינונית עד שהיא נמסה ומקבלת גוון חום וניחוח אגוזי. מצננים לטמפ’ החדר.

3

מערבלים את החמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלבונים ומערבלים עוד דקה. מוסיפים קמח, קונפיטורה וקליפות הדרים ומערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים מנגו ומערבבים. יוצקים לתבנית.

4

אופים כ-12 דקות עד שהעוגות מתייצבות ומשתחררות בקלות מהתבנית. מצננים כליל.

5

שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד יומיים. את הבלילה אפשר לשמור במקרר עד שבוע ולאפות לפי הצורך.

גיוונים:
• מחליפים את השקדים באגוזי לוז או אגוזי מלך טחונים.

• וכשנגמרת עונת המנגו: מחליפים אותו בפירות יער, נקטרינה או שזיפים.