מתכון

פיננסייר פיסטוק ותותים

ההבדל בין פיננסייר לסתם מאפינס טמון בשקדים הטחונים, שמוסיפים מרקם מרציפני נפלא

18,407 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פיננסייר פיסטוק ותותים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פיננסייר פיסטוק ותותים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

שדרוג חשוב למתכון הוא שימוש ב”חמאה החומה” – חמאה שנקלתה עד הזהבה וקיבלה טעם אגוזי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-165 מעלות.

2

מחממים חמאה בסיר קטן, עד שהיא הופכת חומה ומפיצה ניחוח אגוזי. מעבירים לקערית.

3

מערבבים קמח, שקדים וסוכר בקערה גדולה. מוסיפים חלבונים ומחית פיסטוק בהדרגה תוך כדי ערבוב (אפשר במיקסר או ביד) עד לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה האגוזית בהדרגה, עד שהתערובת מבריקה.

4

מחלקים לתבניות סיליקון בעזרת כף או שקית זילוף ומפזרים חצאי תותים וסוכר גבישי.

5

אופים כ-15 דקות.

6

מצננים ושולפים מהתבנית. אפשר לשמור בקופסה סגורה כיומיים.