מתכון על הדרך
שום קונפי: קולפים שיני שום, שמים בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה עד שהשום רך מאוד. מצננים ושומרים בכלי אטום עם השמן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים תפו"א עם הרבה מים עד שהם רכים כמעט לגמרי (כשנועצים מזלג הוא נתקל בהתנגדות קלה). מחממים תנור ל-220 מעלות.
2
שמים עצמות מוח בתבנית ומפזרים עליהן מעט מלח.
3
צולים אותן כ-25 דקות עד שהן משחימות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
4
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית וצולים אותם כ-20 דקות עד שהם מתייבשים ועשויים לחלוטין.
5
כותשים פלפל לבן במכתש לקבלת אבקה. מוסיפים את תפוחי האדמה וכותשים למרקם גס מאוד. מוסיפים שום קונפי ותוכן של עצמות מוח וכותשים לקבלת פירה במרקם די גס.