החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבלילה:
לאיולי קארי ואורגנו (250 גרם):
אופן ההכנה
מכינים את הבלילה
1
מערבבים בקערה קמח טמפורה, מלח ובירה וטורפים למרקם אחיד. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מכינים את הדגים ותפוחי האדמה
2
מחממים תנור ל-200 מעלות.
3
שמים תפוחי אדמה בתבנית יבשה ואופים כ-20 דקות עד לריכוך.
4
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
5
מתבלים את נתחי הדג במלח, פלפל וקארי, טובלים בבלילה ומטגנים בסבבים כ-2 דקות עד שהציפוי מזהיב. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מועכים מעט את תפוחי האדמה וקורעים לשניים בידיים. מתבלים במלח גס ומטגנים בשמן העמוק להזהבה.
מכינים איולי קארי ואורגנו
6
טורפים בקערה חלמונים, חרדל, חומץ, מלח ופלפל שחור עם מטרפה ידנית לקבלת תערובת אחידה. מזלפים שמן תוך כדי טריפה עד לקבלת אמולסיה.
7
טוחנים שום, אורגנו ומיץ לימון במעבד מזון למחית אחידה. מוסיפים את האיולי ואבקת קארי וטוחנים בפולסים למרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
8
מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד שבוע במקרר.
9
מגישים את נתחי הדג וקרעי תפוחי האדמה לצד איולי.
גיוון: במקום לטגן את תפוחי האדמה בשמן עמוק מניחים אותם בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור במצב גריל בטמפ’ של 200 מעלות כ-15 דקות להזהבה.
איולי בטעמים:
איולי פלפלים: מחליפים את האורגנו והקארי ב-1 פלפל אדום קלוי (ללא קליפה וגרעינים) וכפית פפריקה מתוקה מעושנת שטוחנים עם השום ומיץ הלימון.
איולי עירית: מחליפים את האורגנו והקארי בצרור עירית חתוכה גס ו-1/4 כוס מים שטוחנים עם השום ומיץ הלימון. מומלץ במיוחד עם סלופי ג'ו.