להכנת הפיתות תזדקקו לסיר חשמלי מיוחד להכנת פיתות, שאפשר לקנות רק בחנויות בשווקים, במיוחד במקומות שיש בהם הרבה תימנים. התימניות מכינות בסיר הזה כמעט הכל – החל בעוף בגריל וכלה במלאווח.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
בקערה מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק. מניחים בצד כ-5 דקות ולשים שוב כ-2 דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
2
יוצרים מהבצק 10 כדורים ונותנים להם לנוח כ-10 דקות.
3
מקמחים משטח עבודה ובעזרת הידיים משטחים את כדורי הבצק לצורה של פיתה.
4
מחממים סיר חשמלי ומניחים אותו על הכיריים.
5
כשהסיר חם מאוד מניחים פיתה אחת על הרשת, מכסים במכסה (החום מגיע גם מלמעלה) וקולים כ-2 דקות, עד שהפיתה תופחת ומשחימה.