את הגרסה הזאת לקדרה העיראקית המסורתית קיבלתי מבשלנית כזו, עליזה משיח, שירשה אותו מאמא שלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים כף שמן בסיר ומטגנים בצל 7 דקות עד לתחילת הזהבה. מוסיפים רסק עגבניות ומלח ומטגנים עוד כ-3 דקות. מוסיפים חלקי עוף ומטגנים עוד 3 דקות.
2
יוצקים מים רותחים עד גובה 3 ס“מ מעל העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ-45 דקות עד שהעוף רך. מוציאים בזהירות את חלקי העוף בעזרת כף מחוררת ושומרים בצד.
3
מוסיפים את יתרת השמן ואורז שטוף לנוזלים שבסיר. במידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים — הם צריכים להגיע לגובה של ½1 ס“מ מעל האורז. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה.
4
הופכים את האורז בתנועות קיפול עדינות ומחזירים את חלקי העוף לסיר, כך שיהיו מסודרים על האורז. מכסים ומבשלים עוד כ-25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח בסיר מכוסה 10 דקות לפני ההגשה.