מתכון

פלאן קרמל קוקוס

יש לו טעם דומיננטי, מרקם שומני שמחמיא לכל ממתק ויכולת מופלאה להתחבר לשוקולד

4,246 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פלאן קרמל קוקוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
פלאן קרמל קוקוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
  • 10 כוסות עמידות לחום בנפח 80 מ”ל כל אחת
  • 1 שעה
  • קל
  • כשר
  • אפייה

טייק-אוף לקרם קרמל קלאסי בטעמי קוקוס-וניל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל:

לפלאן קוקוס:

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות.

מכינים קרמל

2

ממיסים סוכר ומים בסיר על להבה בינונית. מבשלים 8-5 דקות עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. יוצקים מעט מן הקרמל החם לכל כוס ומצננים. הקרמל יתקשה ויחזור להתמוסס באפייה.

מכינים פלאן

3

טורפים ביצים, חלב קוקוס, חלב מרוכז, סוכר ותמצית וניל בקערה בעזרת מטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים פתיתי קוקוס, מערבבים ויוצקים לכוסות על הקרמל.

4

מניחים את הכוסות בתבנית בעלת שוליים גבוהים. יוצקים בזהירות לתבנית מים רותחים עד מחצית גובה הכוסות.

5

אופים 35 דקות עד שמתייצב. מצננים היטב ומעבירים למקרר.

להגשה:

6

אם רוצים ליהנות מהקרמל בתור רוטב לקרם, הופכים כל כוס לצלחת הגשה ומניחים לקרם לצנוח ולקרמל ליזול מעליו. אם לא, מקשטים בשבבי קוקוס קלוי (כמו בתמונה).

רוצים להכין חלב קוקוס בבית?
משרים כוס קוקוס טחון ב-½1 כוסות מים רותחים או חלב רותח במשך שעה. מסננים ומקבלים נוזל קוקוס טעים ומעולה בלי החומרים המשמרים שיש בפחית הקנויה. אגב גם בחלב קוקוס משומר אורגני לא תמצאו חומרים משמרים.