טייק-אוף לקרם קרמל קלאסי בטעמי קוקוס-וניל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמל:
לפלאן קוקוס:
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-140 מעלות.
מכינים קרמל
2
ממיסים סוכר ומים בסיר על להבה בינונית. מבשלים 8-5 דקות עד שמתקבל קרמל בגוון ענברי. יוצקים מעט מן הקרמל החם לכל כוס ומצננים. הקרמל יתקשה ויחזור להתמוסס באפייה.
מכינים פלאן
3
טורפים ביצים, חלב קוקוס, חלב מרוכז, סוכר ותמצית וניל בקערה בעזרת מטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים פתיתי קוקוס, מערבבים ויוצקים לכוסות על הקרמל.
4
מניחים את הכוסות בתבנית בעלת שוליים גבוהים. יוצקים בזהירות לתבנית מים רותחים עד מחצית גובה הכוסות.
5
אופים 35 דקות עד שמתייצב. מצננים היטב ומעבירים למקרר.
להגשה:
6
אם רוצים ליהנות מהקרמל בתור רוטב לקרם, הופכים כל כוס לצלחת הגשה ומניחים לקרם לצנוח ולקרמל ליזול מעליו. אם לא, מקשטים בשבבי קוקוס קלוי (כמו בתמונה).
משרים כוס קוקוס טחון ב-½1 כוסות מים רותחים או חלב רותח במשך שעה. מסננים ומקבלים נוזל קוקוס טעים ומעולה בלי החומרים המשמרים שיש בפחית הקנויה. אגב גם בחלב קוקוס משומר אורגני לא תמצאו חומרים משמרים.