מתכון

פלאפל עדשים אסיאתי

כשהמזרח התיכון פוגש את אסיה - נולדת מנת פלאפל מפלאה

7,003 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טיגון הקציצות – 4 כללי זהב

  1. כדאי לעצב את הקציצות מראש ולהניח על מגש ולא תוך כדי טיגון.
  2. מחממים את השמן לטמפרטורה בינונית – לא חם מדי, אחרת הפלאפלים יישרפו בחוץ לפני שיתבשלו מבפנים; ולא קר מדי – הפלאפלים ייצאו ספוגים בשמן ולא פריכים.
  3. כשהקציצות שחומות יפה מוציאים למסננת או לנייר סופג ומניחים בשכבה אחת ולא בכמות גדולה כדי לספוג עודפי שמן רגע לפני ההגשה.
  4. מגישים מייד! כל רגע שעובר נוטל מהפלאפלים את פריכותם הנהדרת.

למתכון נדרש לילה מקדים של השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון עמוק או רדוד:

למטבל:

אופן ההכנה

1

משרים עדשים בקערה עם שפע מים למשך לילה.

2

למחרת מסננים, שוטפים ומעבירים למטחנת בשר.

3

מוסיפים כוסברה, שום ובוטנים וטוחנים לעיסה במרקם פירורי. אם אין מטחנה, עובדים עם מעבד מזון בפולסים (פחות מומלץ אבל אפשרי).

4

מעבירים לקערה ומתבלים בקארי, גרגרי כוסברה, שמן שומשום ומלח.

5

יוצרים מהתערובת כדורים בעזרת מכשיר ייעודי לפלאפל (בקוטר 4 ס"מ) או מגלגלים בידיים רטובות לכדורים בגודל פינג-פונג פחוסים מעט. מניחים על מגש.

6

מערבבים את חומרי המטבל.

7

מטגנים בשמן עמוק או רדוד (ראו הסבר בהמשך).

8

מוציאים לנייר סופג ומגישים לצד המטבל.

גיוון: לגרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן.