מתכון

פלאפל תימני ביתי

לא רק ברחוב, פלאפל חם וטרי אפשר בהחלט להכין גם בבית

138,615 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פלאפל תימני צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פלאפל תימני צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הסבתות של פעם רצו לחסוך ולכן הוסיפו לתערובת הבסיסית הזאת לא מעט קמח ומים, כדי להגדיל את העיסה על חשבון החומוס. פלאפל אמיתי עם טעם עז של חומוס לא יסבול את זה. אפשר להחליף את אבקת הסודה לשתיה באבקת אפיה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

משרים חומוס במים במקרר כיום וחצי, מסננים ומייבשים היטב.

2

טוחנים במטחנת בשר לתוך קערה גדולה חומוס, שום, בצל וכוסברה. מוסיפים סודה לשתיה ותבלינים ומערבבים היטב.

3

בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.

4

בעזרת מכשיר לפלאפל יוצרים כדורים ומעבירים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה, ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.