מתכון

פלודן גבינה הונגרי

את המתכון המקורי מביא גיל מרקס באנציקלופדיה לאוכל יהודי. זה הפלודן ההונגרי, שדומה לו מאוד בטעם

14,477 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
פלודן גבינה . צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
פלודן גבינה . צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מתכון שגיל מרקס מביא באינציקלופדיה אוכל יהודי מדמה את האב הקדמון של כל הפלודן שבאו אחריו. חן ניסתה את המתכון המקורי ומצאה שהבצק קשה מאוד לעבודה. היא החליפה אותו בבצק של צאצא מאוחר יותר – הפלודן ההונגרי,שדומה לו מאוד בטעם. בין שכבות הבצק כלואה מלית גבינה עשירה ומעט חמצמצה.

שימו לב: הכמויות שבמתכון מתאימות לתבנית ריבועית בגודל 24 ס"מ ועומק 4 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לפיזור על המלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, סוכר, מלח ושמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כמה שניות. מוסיפים חמאה, חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון וברנדי ומערבלים לתערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים ומערבלים לבצק אחיד. מערבלים 8-7 דקות עד שהבצק רך וגמיש.

2

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את המלית:

3

מערבבים בקערה את כל החומרים למלית למעט קמח וצימוקים. מנפים מעל את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע. מוסיפים צימוקים ומערבבים.

4

מערבבים סוכר וקינמון בקערית נפרדת.

5

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרכיבים ואופים:

6

מרדדים חלק אחד של הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל תחתית התבנית ועובי 1/2 ס”מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. יוצקים שליש מהמלית ומטים את התבנית כך שהמלית תכסה את הבצק באופן אחיד. מפזרים 1/3 מתערובת הסוכר והקינמון. מרדדים חלק שני של בצק ומניחים על המלית, יוצקים 1/3 מהמלית ומפזרים שוב מעט סוכר קינמון. חוזרים על אותן פעולות עם החלק השלישי של הבצק ועם ה-1/3 האחרון של המלית. מכסים בשכבת בצק אחרונה ומפזרים את יתרת הסוכר והקינמון.

7

אופים 55 דקות עד שפני הבצק מזהיבים. מצננים לחלוטין.

8

חותכים לקוביות ושומרים בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים.