מתכון

פלפלים ממולאים בפריקי ובצל ירוק

מפיחים חיים חדשים במאכל האהוב עם מלית של פריקי ובצל ירוק קלוי

9,354 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פלפלים ממולאים בפריקי ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה
פלפלים ממולאים בפריקי ובצל ירוק. צילום: דניאל לילה

כל השנה הם מוסיפים צבע לתבשילים וסלטים, והפעם הם מפיחים חיים חדשים במאכל האהוב עם מלית של פריקי ובצל ירוק קלוי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים את המלית וממלאים:

2

מערבבים בצל ירוק עם 2 כפות שמן זית, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ-8 דקות עד שהבצל שחום אבל לא שרוף. מצננים. משאירים את התנור דולק.

3

מחממים מחבת ומוסיפים את יתרת שמן הזית. צורבים פלפלים מכל הצדדים כ-2 דקות לצריבה קלה. מוציאים מהמחבת ומצננים.

4

מוסיפים למחבת סוכר וממיסים. מוסיפים בצל לבן ומזהיבים. מוסיפים פריקי ומלח ומערבבים היטב.

5

מוסיפים מים תוך כדי ערבוב ומבשלים 5 דקות עד שהם נספגים בפריקי. מסירים מהכיריים. מוסיפים את הבצל הירוק הצלוי ומערבבים. מתקנים תיבול.

6

מסירים את החלק העליון של הפלפלים ושומרים להמשך. מרוקנים מגרעינים ומגידים וממלאים במלית.

מכינים את הרוטב ואופים:

7

מערבבים את כל החומרים. שומרים 1/2 כוס רוטב בצד ויוצקים את היתר לתבנית עמוקה.

8

מסדרים את הפלפלים הממולאים בתבנית. יוצקים לכל פלפל כף מהרוטב ששמרנו וסוגרים עם המכסים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

9

אופים כשעה ורבע-וחצי עד שהמלית מוכנה.

3 קטנות עם פלפלים קלויים
טחינה משודרגת: מרסקים את הפלפלים, מוסיפים טחינה גולמית, מעט מיץ לימון, מים קרים ומלח. מערבבים היטב עד לקבלת טחינה בצבע כתמתם.
חמאת פלפלים קלויים: מוציאים חמאה מהמקרר ונותנים לה להתרכך (לא להמיס!). מרסקים פלפלים קלויים ומערבבים יחד בעזרת מזלג או מועך תפו"א עד שמתקבלת חמאה צבעונית. אפשר להוסיף עלי תימין ומעט מלח. שומרים במקרר ומשדרגים בעזרתה דגים, תבשילים וירקות מוקפצים.
פסטה ברוטב פלפלים קלויים: מטגנים בצל, זיתים/צלפים או כל ירק אחר במחבת עם מעט שמן זית. מוסיפים רצועות של פלפל קלוי, קליפת לימון מגוררת ואפילו קצת מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם פסטה.