מתכון

פנפורטה שוקולד

ההשראה למתכון זה היא ה- panforte ("לחם חזק"), קינוח מסורתי שנולד בסיינה שבאיטליה

1,856 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פנפורטה שוקולד. צילום: מיכל לנרט
פנפורטה שוקולד. צילום: מיכל לנרט

ההשראה למתכון זה היא ה- panforte ("לחם חזק"), קינוח מסורתי שנולד בסיינה שבאיטליה.
מכינים אותו מסוכר מבושל עם דבש, תבלינים, פירות יבשים ואגוזים. את המתכון המקורי העשרנו בביצים, בקמח וכמובן בשוקולד. דוחסים את התערובת לתבנית מוארכת ואופים-מייבשים שעה ורבע בחום נמוך. מגישים בפרוסות דקות וצבעוניות, ליד כוס קפה או לצד כוסית יין קינוח, למשל וינסנטו הטוסקני.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-130 מעלות.

2

בסיר מעל אש נמוכה מביאים לרתיחה דבש, את שני סוגי הסוכר ומים. מגבירים את האש ומרתיחים 5 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר מעט.

3

יוצקים את הסירופ על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס.

4

מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.

5

מנפים יחד קמח, קקאו וקינמון ומוסיפים לתערובת. מערבבים פנימה אגוזים, פיסטוקים ופירות יבשים.

6

משמנים את התבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ודוחסים אותה בעזרת כף.

7

אופים שעה ורבע עד שהכיכר יבשה ומוצקה למגע. מצננים לחלוטין.

8

פורסים מהכיכר פרוסות דקות בעזרת סכין לחם ומגישים.

9

עוטפים את יתרת הכיכר (בשלמותה ולא בפרוסות, למניעת התייבשות) בניילון נצמד ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.