מתכון

פנקוטה וניל-אננס בקסטת עוגיות

נראה מורכב, אבל ממש פשוט: במקום לאפות בסיסי פאי משתמשים בעוגיות מוכנות

2,808 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
פנקוטה וניל-אננס בקסטת עוגיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
פנקוטה וניל-אננס בקסטת עוגיות. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הקינוח הזה אולי נראה מורכב, אבל זו פשוט פנקוטה עם קוביות קטנות של אננס (טרי או משומר), שקרצתי לעיגולים והנחתי בין שתי עוגיות מצופות שוקולד. אפשר, כמובן, להשתמש בכל סוג עוגיות ובכל צורה שאוהבים (כולל עוגיות מצופות שקדים, שנראות יפה מאוד).

שימו לב: חשוב להרתיח את תערובת החלב והאננס במשך דקה לפחות, כי באננס יש אנזים שמפריע לג’לטין לפעול. לחילופין אפשר להשתמש באננס משומר, שבו אין בעיה כזו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרפדים תבנית מרובעת בגודל 25 ס”מ בניילון נצמד (או עוטפים רינג מרובע בניילון נצמד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה).

מכינים את הפנקוטה

2

משרים ג’לטין ב-3 כפות חלב בקערית עד שהג’לטין מתרכך.

3

מביאים לרתיחה את יתרת החלב, שמנת מתוקה, אננס, סוכר ומשחת וניל בסיר בינוני. מבשלים דקה על להבה גבוהה ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הג’לטין המרוכך ומערבבים. מצננים מעט.

4

יוצקים לתבנית ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות עד להתמצקות.

מרכיבים את הקסטות

5

קורצים עיגולי פנקוטה בגודל העוגיות בעזרת רינג או קורץ עוגיות. מניחים עיגול פנקוטה על עוגייה, מכסים בעוגייה נוספת ומגישים. אפשר גם לשמור במקפיא ולהוציא רבע שעה לפני ההגשה.

גיוונים:
במקום קוביות אננס משתמשים בקוביות של כל פרי אחר. מנגו ודובדבנים הם אופציות טעימות במיוחד.