מתכון

פנקייקס שיפון, בננות ומייפל

פנקייקס שיפון ובננות שמוכן בצ'יק. אחר כך נותר רק לפזר מעל חמאת תאנים ופירות ולסיים עם סירופ מייפל אמיתי

12,379 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פנקייקס שיפון, בננות ומייפל. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דן לב
פנקייקס שיפון, בננות ומייפל. סטיילינג: אוריה גבע, צילום: דן לב

אם מוסיפים לבלילה בננות וקמח שיפון, מקבלים פנקייקס עשירים ומתוקים, שגם הילדים זוללים. נותר רק לפזר מעל חמאת תאנים ופירות ולסיים עם סירופ מייפל אמיתי.
חמאת התאנים היא חמאה רכה, שמנוקדת בתוכן המתפצפץ של התאנים. פשוט להניח קובייה יפה על ערימת פנקייקס לוהטים ולתת לה להימס. אני אוהבת גם למרוח אותה על לחם שיפון טרי ולכסות בקממבר, בצל סגול וארוגולה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון המחבת:

להגשה:

לחמאת תאנים:

אופן ההכנה

מכינים חמאת תאנים:

1

טוחנים תאנים עם קינמון במעבד מזון למרקם חלק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה ומעבדים כדקה עד שהתערובת מתאחדת.

2

מעבירים לכלי אטום ומקררים עד שהחמאה מתייצבת. את החמאה שלא משתמשים בה אפשר לשמור במקרר.

מכינים פנקייקס:

3

מנפים לקערה את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים.

4

מועכים את הבננות בקערה נפרדת ומערבבים פנימה יוגורט וביצה. מערבבים את תוכן שתי הקערות למרקם אחיד (נזהרים מערבוב יתר). מניחים ל-15-10 דקות.

5

מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית ומשמנים במעט חמאה. יוצקים מצקת מהבלילה למרכז המחבת. כאשר מתחילות להופיע בועות על פני השטח (לאחר דקה-שתיים), הופכים את הפנקייק ומטגנים עד הזהבה (חצי דקה עד דקה).

6

מעבירים את הפנקייק לצלחת וממשיכים עם שאר התערובת. מניחים את הפנקייקס זה על גבי זה כדי לשמור על חומם.

7

מגישים עם סירופ מייפל, פירות וחמאת תאנים.