מתכון

פסטה עם קציצות בקר קטנות ברוטב עגבניות

הרוטב המתקתק וכדורי הבשר הקטנטנים חביבים במיוחד על ילדים. המבוגרים ייהנו מטעמי האוממי

29,972 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

היא חולמת עם הלקוחות ומנסחת איתם את מאווייהם, הוא מתרגם את החלומות הללו לאוכל משובח. זהר ורן שמואלי חיים את האוכל והאירוח כבר 25 שנה. בביתם היפה ברמת חן הם בישלו לנו אוכל פשוט, אלגנטי ורענן, שעושה המון כבוד לחומרי הגלם.
זהר: "אחרי שביקרנו במחלבה שמתמחה בייצור פרמזן באיטליה וראינו לכמה ליטופים ואהבה זוכה קליפת הגבינה, לא עולה בדעתנו לזרוק אותה. כשאנחנו מסיימים משולש, אנחנו שומרים תמיד את הקליפות ומוסיפים אותן לתבשילים – הן משחררות ארומה חזקה וטעמים אוממיים נפלאים."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

לקציצות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב:

1

מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

חורצים עם סכין צורת X בקליפת העגבניות ומניחים אותן בתבנית.

3

צולים 10 דקות עד שהקליפה משחימה מעט ומתחילה להיפרד מהעגבניות. מוציאים ומצננים לטמפ' החדר. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.

4

‏מחממים סיר רחב עם שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות לשקיפות. מוסיפים שום ומטגנים דקה עד שעולה ניחוח והשום מזהיב מעט. מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5-3 דקות עד שהנוזלים מתאדים.

5

מוסיפים מים רותחים וקליפת פרמזן, מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.

6

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. במידת הצורך מאזנים את החמיצות בעזרת סוכר. מוסיפים צרור עשבי תיבול ומבשלים 5 דקות נוספות.

מכינים את הקציצות ומבשלים אותן ברוטב:

7

מחממים שמן ומטגנים בצל 4 דקות לשקיפות. מערבבים עם יתר החומרים ויוצרים קציצות בקוטר אגוז מלך (או קטן יותר אם רוצים).

8

מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 30 דקות. מדי פעם בודקים אם יש די נוזלים.

בינתיים מכינים את הפסטה:

9

בזמן שהקציצות מתבשלות מבשלים פסטה בשפע מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

להגשה:

10

מחלקים את הפסטה עם הרוטב והקציצות לקערות אישיות ומפזרים פרמזן.

גיוון: את הבזיליקום אפשר להמיר בענפי אורגנו טריים.