מתכון

פסטה קפרזה

מנה קלילה וטעימה שנוצרת כשפסטה איטלקית פוגשת את סלט הקפרזה

2,009 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פסטה קפרזה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
פסטה קפרזה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

חוכמת מטבח

אמנות אחזקת הגבינה
גבינת פרמזן
משקיעים בדבר האמיתי — פרמג'אנו רג'יאנו או גראנה פדאנו. לא קונים גבינה מגוררת! מגררים לפי הצורך מנתח שלם. הגבינה נוטה להתייבש במהירות, ולכן לא קונים נתחים גדולים אלא בינוניים. מותר גם להקפיא — הגבינה מפשירה בתוך שניות.
מוצרלה הטרייה נמכרת במים והיא עדינת טעם ובעלת מרקם צמיגי. היא משתלבת בעיקר במנות קרות כמו סלטי פסטה. הטובה ביותר עשויה מחלב בופאלו. המוצרלה הקשה נועדה בעיקר להתכה.
ריקוטה גבינה עדינה בעלת טעם ניטרלי ואחוזי שומן נמוכים. שימושית בעיקר במלית לרביולי ומשתלבת במאפי פסטה. תמיד נחמד להוסיף כף גדושה ממנה על מנת פסטה מוכנה. אפשר להשתמש בה גם לרטבים חמים במקום שמנת.
גורגונזולה ובכלל כל הגבינות בעלות העורקים הכחולים והטעמים הדומיננטיים מעולות לפסטה, רק חשוב לבשל על להבה נמוכה ככל האפשר ולהקפיד על ערבוב במהלך הכנת הרוטב, כדי שהגבינות לא יתפרקו ויהפכו לשמן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.

2

מחממים מעט את שמן הזית (בערך לחום הגוף) ומשרים בתוכו מוצרלה ועגבניות.

3

מסננים את הפסטה ושומרים מעט ממי הבישול. מעבירים לקערת הגשה ויוצקים את שמן הזית החמים עם המוצרלה והעגבניות. מוסיפים בזיליקום, מלח, פלפל ומצקת ממי הבישול. מערבבים ומגישים מייד.