החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
לציפוי:
אופן ההכנה
מכינים את המרינדה ומשרים את הנתח:
1
מערבבים את חומרי המרינדה לאיחוד.
2
מניחים את הנתח בתבנית מלבנית ויוצקים עליו את המרינדה. מכסים בניילון ומעבירים למקרר ל-24 שעות. מדי כמה שעות הופכים את הנתח בתוך המרינדה.
3
שעתיים לפני הצלייה מוציאים את הנתח מהמקרר ומהמרינדה כדי שיחזור לטמפ' החדר.
מצפים וצולים:
4
מחממים תנור ל-230 מעלות.
5
מערבבים שמן זית עם קייג'ן. מייבשים את הנתח בנייר סופג ומורחים אותו בתערובת מכל הכיוונים.
6
מניחים את הנתח על רשת בתנור ותחתיה תבנית עם מים, שתקלוט את נוזלי הצלייה ותוסיף לחות. צולים 10 דקות, מורידים את הטמפ' ל-160 מעלות וצולים עוד 55 דקות. לקראת תום הצלייה נועצים במרכז הנתח שיפוד עץ. הנתח מוכן כשנקווה ממנו נוזל שקוף או שום נוזל.
7
מוציאים את הנתח מהתנור. אם רוצים להגיש חם, ממתינים 5 דקות ורק אז פורסים; אם רוצים להגיש קר — יש לתת לנתח לפחות שעה של צינון לפני הפריסה.