מתכון

פרגיות תאילנדיות בחלב קוקוס ואננס

מתכון אסיאתי עשיר של השף שגב משה

6,716 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פרגיות תאילנדיות בחלב קוקוס ואננס. צילום: אילון פז
פרגיות תאילנדיות בחלב קוקוס ואננס. צילום: אילון פז

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה גבוהה. מוסיפים ג'ינג'ר ומזהיבים מעט. מוסיפים שום וחלב קוקוס, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לקרם. מוסיפים צ'ילי גרוס וכוסברה, מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

צולים את הפרגיות ומגישים

2

מחממים גריל, מחבת פסים או מחבת רגילה לחום גבוה.

3

משמנים את נתחי הפרגיות משני הצדדים במעט שמן זית. מתבלים במלח ופלפל גרוס טרי.

4

צולים משני הצדדים, עד שהבשר מוכן. משתדלים לטלטל את הפרגיות כמה שפחותאם רוצים, מניחים על הגריל גם 4 פלפלי צ'ילי אדומים טריים, עד שהם נחרכים מעט.

5

מסננים את הרוטב לתוך 4 צלחות הגשה. מניחים מעל את הפרגיות ומפזרים אננס. אישית, אני אוהב להוסיף גם את התבלינים שנותרו במסננת.

6

מקשטים, אם רוצים, בעלי מיקרו ומגישים בצד צ'ילי קלויים.