החומרים טבלת מידות ומשקלות
לפרגית:
לבצק טורטליני:
למלית:
לגזרים:
לרוטב:
אופן ההכנה
משרים נתחי פרגיות במרינדה:
1
שמים פרגיות בקערה. מוסיפים שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים.
מכינים את הטורטליני:
2
לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורי בצק. מהדקים מעט את פירורי הבצק עד שהם מתאחדים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים (ועד לילה).
3
בינתיים מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט. מעבירים לקערה.
4
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מטגנים בצל 3-2 דקות להזהבה ומצננים. מוסיפים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומועכים לפירה מעט גס.
5
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ במכונת פסטה וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים 1/2 כפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. מחברים את שני הקצוות יחד.
6
מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים 3 דקות עד שהם צפים. מסננים.
צולים את הגזרים והפרגיות:
7
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
8
מערבבים את הגזרים עם שמן, שום, תימין, בלסמי ודבש בקערה. מעבירים לתבנית.
9
צולים את הגזרים 20 דקות להזהבה.
מכינים את הרוטב:
10
מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר שטוח ורחב. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים 5-4 דקות להסמכה. מוסיפים חמאה, מלח, פלפל ותימין ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מוסיפים אפונה, אספרגוס ואת הטורטליני ומערבבים. מבשלים 2 דקות עד שהכל עטוף ברוטב.
11
מחממים גריל או מחבת פסים וצולים את הפרגיות 4 דקות מכל צד עד להשחמה
מרכיבים את המנה ומגישים
12
: מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ועל כל אחד שמים 4-3 טורטליני עם הרוטב והירקות. מוסיפים 2 גזרים צלויים ומגישים.