מתכון

פרגית בגריל עם טורטליני תפו"א של חמודי עוקלה

מנת גורמה כמו במסעדה שאפשר להכין בקלות בבית

1,949 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2016
צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפרגית:

לבצק טורטליני:

למלית:

לגזרים:

לרוטב:

אופן ההכנה

משרים נתחי פרגיות במרינדה:

1

 שמים פרגיות בקערה. מוסיפים שמן זית, תימין, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את הטורטליני:

2

 לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת פירורי בצק. מהדקים מעט את פירורי הבצק עד שהם מתאחדים לבצק ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעתיים (ועד לילה).

3

בינתיים מבשלים תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח כ-40 דקות עד לריכוך. מסננים ומצננים מעט. מעבירים לקערה.

4

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מטגנים בצל 3-2 דקות להזהבה ומצננים. מוסיפים לקערה יחד עם שאר חומרי המלית ומועכים לפירה מעט גס.

5

מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ במכונת פסטה וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים 1/2 כפית מהמלית, מקפלים לשניים ומהדקים היטב. מחברים את שני הקצוות יחד.

6

מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח, מוסיפים את הטורטליני ומבשלים 3 דקות עד שהם צפים. מסננים.

צולים את הגזרים והפרגיות: 

7

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מערבבים את הגזרים עם שמן, שום, תימין, בלסמי ודבש בקערה. מעבירים לתבנית.

9

צולים את הגזרים 20 דקות להזהבה.

מכינים את הרוטב:

10

 מביאים לרתיחה ציר עוף בסיר שטוח ורחב. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים 5-4 דקות להסמכה. מוסיפים חמאה, מלח, פלפל ותימין ומערבבים עד שהחמאה נטמעת. מוסיפים אפונה, אספרגוס ואת הטורטליני ומערבבים. מבשלים 2 דקות עד שהכל עטוף ברוטב.

11

מחממים גריל או מחבת פסים וצולים את הפרגיות 4 דקות מכל צד עד להשחמה

מרכיבים את המנה ומגישים

12

: מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ועל כל אחד שמים 4-3 טורטליני עם הרוטב והירקות. מוסיפים 2 גזרים צלויים ומגישים.