את העוגה בעלת השם המוזר (שמקורו בחבל ברטאן) פגשתי באחד מביקורי בפריז. הטעם הנהדר שלה פשוט נשאר בפה. צורת הקיפולים של הבצק (לריבוע ועוד ריבוע) היא בדיוק כמו במשחק הקווה-קווה שהיינו משחקים כילדים. לטובת המתכון תצטרכו להצטייד בבצק שמרים דפו קנוי או להכין בצק שמרים דפוף בבית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה:
אופן ההכנה
1
במידה ומכינים את בצק השמרים הדפוף פועלים לפי ההוראות שבקישור למעלה.
2
משמנים רינגים בקוטר 10 ס”מ ומניחים על נייר אפייה. בתחתית כל רינג מורחים על נייר האפייה חמאה רכה בנדיבות ומפזרים סוכר - לפחות כפית גדושה לכל תחתית. לחילופין מכינים בתבנית למאפינס עם שקעים גדולים, וגם אותם משמנים בנדיבות ומפזרים סוכר מעל.
3
מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×60 ס”מ ועובי 4 מ”מ. מחלקים ל-8 ריבועים בגודל 15 ס”מ.
4
מורחים כפית חמאה רכה במרכז כל ריבוע ומפזרים עליה בנדיבות לפחות כפית גדושה סוכר, כך שהוא יסתיר את החמאה. מקפלים פנימה את 4 הקצוות של הריבוע כמו מעטפה (יתקבל ריבוע קטן יותר), הופכים את הריבוע שהתקבל ומקפלים פנימה שוב את 4 הקצוות לריבוע קטן יותר. שמים כפית גדושה של ריבה בנקודת המפגש של 4 הקצוות, אוספים את הקצוות למרכז מעל הריבה ומניחים עד שהריבועים תופחים מעט.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפים זהובים ואפויים. אפשר להוסיף מעט ריבה במרכז המאפה מייד בתום האפייה.