מתכון

פריטטה של אפונה ותפוחי אדמה בקארי

הכדורים הירוקים הקטנים הם חומר גלם מצוין, נוח ובריא. לא סתם עוד ירק, אלא אוצר גסטרונומי של ממש

12,239 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
פריטטה של אפונה ותפוחי אדמה בקארי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
פריטטה של אפונה ותפוחי אדמה בקארי. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

הכדורים הירוקים הקטנים הם חומר גלם מצוין, נוח ובריא במיוחד. לא סתם עוד ירק, אלא אוצר גסטרונומי של ממש.  רק מקפידים להוציא את השקית מהפריזר 30 דקות לפני ההכנה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור (במצב גריל או חום עליון) ל-180 מעלות.

2

ממיסים חמאה עם שמן במחבת גדולה. מוסיפים בצל ומטגנים כ-10 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים אבקה ומחית קארי ומטגנים דקה. מוסיפים תפוחי אדמה וממשיכים לטגן עוד כ-7 דקות, עד שהקוביות מתחילות להשחים. מסירים מהאש, מוסיפים אפונה ומערבבים.

3

טורפים ביצים ושמנת עם מלח, פלפל ומוסקט בקערה. יוצקים על הבצל ותפוחי האדמה, מפזרים מעל גבינה ומבשלים עוד 6-5 דקות, עד שמתחיל להתייצב.

4

מעבירים את המחבת לתנור מחומם מראש, ומשחימים מעט תחת הגריל כ-8 דקות, או עד שמתייצב ומזהיב מעט.