החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מחממים 3 כפות שמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומטגנים בצל 4-3 דקות על להבה בינונית עד שקיפות. מסננים מעל קערית. שומרים את הבצל ומחזירים את השמן למחבת.
3
מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן ומטגנים תפוחי אדמה ובטטה על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.
4
טורפים ביצים ופרושוטו בקערה גדולה עם פפריקה, פטרוזיליה, צ'ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומערבבים.
5
מנקים מעט את המחבת, יוצקים 3 כפות שמן זית ומחממים מעט. יוצקים למחבת את התערובת, מכסים ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית עד שהחלק התחתון משחים מעט.
6
מסירים את המכסה ומעבירים את הפריטטה לתנור. אופים כ-10 דקות עד שהיא משחימה מלמעלה ויציבה לגמרי.