מתכון

פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון

ארוחת בוקר בניחוח ספרדי שכוללת חביתת תפוחי אדמה, בטטה וחמון שמוסיף את הטעם

18,077 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון . צילום: דניאל לילה
פריטטה תפוחי אדמה, בטטה וחמון . צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מחממים 3 כפות שמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומטגנים בצל 4-3 דקות על להבה בינונית עד שקיפות. מסננים מעל קערית. שומרים את הבצל ומחזירים את השמן למחבת.

3

מוסיפים למחבת עוד 2 כפות שמן ומטגנים תפוחי אדמה ובטטה על להבה גבוהה כ-10 דקות תוך ערבוב עד שהם מזהיבים.

4

טורפים ביצים ופרושוטו בקערה גדולה עם פפריקה, פטרוזיליה, צ'ילי, מלח ופלפל. מוסיפים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל ומערבבים.

5

מנקים מעט את המחבת, יוצקים 3 כפות שמן זית ומחממים מעט. יוצקים למחבת את התערובת, מכסים ומטגנים 5 דקות על להבה בינונית עד שהחלק התחתון משחים מעט.

6

מסירים את המכסה ומעבירים את הפריטטה לתנור. אופים כ-10 דקות עד שהיא משחימה מלמעלה ויציבה לגמרי.