מתכון

פשטידת בשר עם כרישה

במקום לטגן קציצות, מכינים מהתערובת מאפה מבושם בבהרט ופטרוזיליה

14,814 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
פשטידת בשר עם כרישה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
פשטידת בשר עם כרישה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

עבור תבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ או עגולה בקוטר 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיזור:

אופן ההכנה

1

חותכים 3 גבעולי כרשה למקטעים ומבשלים במים כ-20 דקות. מסננים, סוחטים ומקררים.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

3

פורסים את 2 גבעולי הכרשה הנותרים ומטגנים עם בצל כ-5 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה. מתבלים בבהראט ואגוז מוסקט, מערבבים, מסירים מהאש ומקררים מעט.

4

מערבבים היטב את הכרשה המבושלת והמטוגנת עם מחית תפוחי אדמה, בשר, קמח וביצים. מוסיפים פטרוזיליה, מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל שומשום.

5

אופים 45 דקות עד שהפשטידה יציבה ופניה זהובים. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.