מתכון

פשטידת ירקות טוסקנית

פורסים לחם שכבר עבר זמנו והופכים אותו למעין קלתית, עליה מניחים את הגבינה והירקות.

10,311 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
פשטידת ירקות טוסקנית. צילום וסגנון: דניה ויינר
פשטידת ירקות טוסקנית. צילום וסגנון: דניה ויינר

לא ממש ברור למה, אבל הטוסקנים מאוד גאים בלחם שלהם (נטול המלח). הם לא זורקים אותו גם אחרי יומיים, אלא משלבים אותו בסלט או מכינים ממנו פשטידות ביתיות נהדרות – פורסים את הלחם והופכים אותו למעין קלתית, עליה מניחים את הגבינה והירקות.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים בתבנית שכבה אחת של פרוסות לחם כבסיס.

3

חולטים שעועית במי מלח רותחים 2 דקות, מסננים וחוצים לרוחב.

4

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים קישוא ופלפל כ-2 דקות, מוסיפים את השעועית החלוטה ומורידים מהכיריים.

5

טורפים ביצים עם מלח, פלפל ופטרוזיליה, מוסיפים ריקוטה וכף פרמזן ומערבבים. יוצקים על פרוסות הלחם שבתבנית. מסדרים את הירקות המוקפצים מעל ומפזרים חופן פרמזן.

6

מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 20 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מצננים ומגישים בטמפ’ החדר.