לא ממש ברור למה, אבל הטוסקנים מאוד גאים בלחם שלהם (נטול המלח). הם לא זורקים אותו גם אחרי יומיים, אלא משלבים אותו בסלט או מכינים ממנו פשטידות ביתיות נהדרות – פורסים את הלחם והופכים אותו למעין קלתית, עליה מניחים את הגבינה והירקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מניחים בתבנית שכבה אחת של פרוסות לחם כבסיס.
3
חולטים שעועית במי מלח רותחים 2 דקות, מסננים וחוצים לרוחב.
4
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים קישוא ופלפל כ-2 דקות, מוסיפים את השעועית החלוטה ומורידים מהכיריים.
5
טורפים ביצים עם מלח, פלפל ופטרוזיליה, מוסיפים ריקוטה וכף פרמזן ומערבבים. יוצקים על פרוסות הלחם שבתבנית. מסדרים את הירקות המוקפצים מעל ומפזרים חופן פרמזן.
6
מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 20 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מצננים ומגישים בטמפ’ החדר.