מתכון

צ'יקן טיקה של רינה פושקרנה

מנה מתובלת, ארומטית וטעימה, שבאופן מסורתי נצלית בטאבון. במתכון הנוכחי בוצעו התאמות כדי להתאימה לתנור הביתי

70,285 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צ'יקן טיקה
צ'יקן טיקה

מנה מתובלת, ארומטית וטעימה. במסעדה צולים את העוף בטנדורי, שהוא מעין טאבון. כאן נעשה ניסיון ליצור אותו אפקט בתנור הביתי.

שימו לב: לזמן ההכנה יש להוסיף 4־6 שעות להשריית העוף במרינדה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.

2

שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ושמנת עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל־4־6 שעות במקרר.

3

מחממים תנור לחום מקסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר, אם אפשר).

4

משפדים את פיסות העוף על שיפודי מתכת. מנמיכים את חום התנור ל־250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.

גיוונים:

במקום שמנת צמחית אפשר להכין עם מחית קשיו: טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי קשיו ו-1/2 כוס מים, עד לקבלת מחית במרקם אחיד.

משפדים את העוף על שיפודי עץ. משרים את השיפודים קודם כמה שעות במים, כדי למנוע את חריכתם בחום הגבוה.טיפ:
הבישול ההודי מצריך ערבוב מתמיד, כדי שהאוכל לא יישרף. לכן מומלץ להכין מראש את כל החומרים על משטח העבודה, לפי סדר הופעתם במתכון.