מנה מתובלת, ארומטית וטעימה. במסעדה צולים את העוף בטנדורי, שהוא מעין טאבון. כאן נעשה ניסיון ליצור אותו אפקט בתנור הביתי.
שימו לב: לזמן ההכנה יש להוסיף 4־6 שעות להשריית העוף במרינדה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים 3 קעריות: אחת לשמן זית, אחת למחית ג'ינג'ר ואחת למחית שום. טובלים את פיסות העוף בשלוש הקעריות בסדר זה.
2
שמים את העוף בקערה גדולה. מתבלים בפלפל, כמון, אגוז מוסקט טחון, פפריקה, צ'ילי, הל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מיץ לימון ושמנת עם זעפרן. מערבבים ומניחים ל־4־6 שעות במקרר.
3
מחממים תנור לחום מקסימלי (300 מעלות, ואפילו יותר, אם אפשר).
4
משפדים את פיסות העוף על שיפודי מתכת. מנמיכים את חום התנור ל־250 מעלות וצולים 15 דקות, עד שהעוף מתרכך. מגישים ליד טבעות בצל וכוסברה קצוצה.
גיוונים:
במקום שמנת צמחית אפשר להכין עם מחית קשיו: טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס אגוזי קשיו ו-1/2 כוס מים, עד לקבלת מחית במרקם אחיד.
משפדים את העוף על שיפודי עץ. משרים את השיפודים קודם כמה שעות במים, כדי למנוע את חריכתם בחום הגבוה.טיפ:
הבישול ההודי מצריך ערבוב מתמיד, כדי שהאוכל לא יישרף. לכן מומלץ להכין מראש את כל החומרים על משטח העבודה, לפי סדר הופעתם במתכון.