מתכון

צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי

צלי עסיסי ומלא טעם שמגישים למרכז השולחן

22,752 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף
צלי בקר עם פירות מיובשים בתיבול מרוקאי. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון-אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

להגשה:

אופן ההכנה

יום לפני ההגשה מכינים את הצלי:

1

מחממים תנור ל-220 מעלות.

2

יוצקים שמן לסיר שמתאים גם לתנור. מתבלים את הנתח במלח ופלפל וצולים כ-20 דקות מכל הצדדים עד להשחמה (לחילופין סוגרים את הנתח על הכיריים). מוציאים ומניחים בצד.

3

מנמיכים את טמפ' התנור ל-160 מעלות.

4

נפטרים מנוזלי הטיגון למעט 2 כפות. מוסיפים בצל ומטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מוסיפים שום, גזר וג'ינג'ר ומטגנים כ-2 דקות נוספות.

5

מוסיפים כמון, קינמון ופלפל חריף ויוצקים יין. מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה גבוהה עד שרוב היין מצטמצם.

6

מחזירים את הצלי לסיר ומוסיפים שזיפים, משמשים וציר (עד 1 ס"מ לפני כיסוי מלא). מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף העכור שנוצר על פני הנוזל.

7

מכסים ואופים בתנור במשך 4 שעות. לחילופין אפשר גם לבשל על הכיריים במשך 4 שעות, בבעבוע עדין. כל חצי שעה הופכים את הצלי או יוצקים עליו מנוזלי הבישול.

8

מצננים ומעבירים את הסיר למקרר. פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים רק כשהוא קר לגמרי ומחזירים למקרר (עם הרוטב) למשך הלילה.

לפני ההגשה:

9

מוציאים את פרוסות הבשר, הפירות המיובשים והשום מנוזלי הבישול ומסירים את השומן שנקרש על הנוזלים. מחממים מעט את נוזלי הבישול ומסננים לסיר נקי. מצמצמים עד לקבלת רוטב בסמיכות הרצויה.

10

במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.

11

מסדרים את הבשר והפירות המיובשים בתבנית ויוצקים את הרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ומחממים כ-15 דקות.

12

מפזרים כוסברה ונענע קצוצים ומגישים.