מתכון

צלי בשר של אבי לוי

צלי בשר שמתבשל ללא טיפת מים(!), רק עם שמן ועגבניות מרוסקות

22,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צלי בשר של אבי לוי. צילום: אילן נחום
צלי בשר של אבי לוי. צילום: אילן נחום

צלי בשר שמתבשל ללא טיפת מים(!), רק עם שמן ועגבניות מרוסקות, על להבה נמוכה מאוד-מאוד ולאט לאט עד שהבשר כמעט נמס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בצל להזהבה. מוסיפים פלפל ומלח ומערבבים. מטגנים עוד כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהבצל הופך קרמלי.

2

מגבירים את הלהבה. מפלפלים את הבשר, מניחים אותו על הבצל המקורמל וסוגרים את הבשר כ-5 דקות משני הצדדים. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.

3

מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד לצינון. מגבירים את הלהבה לבינונית, מוסיפים לסיר עגבניות מגוררות וכמון ומערבבים. מבשלים כ-5 דקות.

4

בינתיים חותכים את הבשר לפרוסות בעובי 1 ס”מ או לקוביות בגודל 3 ס”מ. מחזירים את הבשר לרוטב, מכסים ומנמיכים את הלהבה למינימום. מבשלים כשעה וחצי או עד שהבשר רך מאוד.