מתכון

צלי עגל בערמונים ופטריות

קלאסי חגיגי – ערמונים, פטריות, בצלי שאלוט ורוזמרין. אבל למה לא לגוון ולהשתמש ביין לבן במקום באדום המסורתי?

13,151 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צלי עגל בערמונים ופטריות. צילום: ריאן
צלי עגל בערמונים ופטריות. צילום: ריאן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

חורצים חתכים קטנים בנתח הבשר ומחדירים לתוכם שיני שום. מפלפלים את הבשר וקושרים בחוט (לשמירה על הצורה).

3

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח (שמתאים לתנור) לחום בינוני-גבוה. סוגרים את הנתח כ-10-7 דקות מכל צד, עד שמשחים מכל הצדדים. מוציאים את הנתח לצלחת.

4

מוסיפים פטריות, בצלי שאלוט, ערמונים, גזר, רוזמרין ודפנה לאותו סיר ומטגנים כ-7 דקות. מוסיפים יין ומגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ. נותנים ליין להצטמצם כ-5 דקות.

5

מחזירים את הבשר ואת המיצים שנותרו בצלחת. מוסיפים מים עד למחצית גובה הבשר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מכסים ברדיד אלומיניום מחורר ואופים כשעה וחצי. כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.

6

מוסיפים מלח. נותנים לבשר לנוח כ-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.