הבצק מוכן (בצק שמרים כרוך שקונים בסופרמרקט), המלית גם היא מוכנה – ממרח שוקולד שאתם הכי אוהבים. כמה דקות השקעה בעיצוב המיוחד ויש לכם עוגת שמרים מרהיבה. חשוב להצטייד במספריים חדים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה
מכינים את העוגות:
1
פורשים את הבצק על משטח העבודה וחוצים אותו לאורכו. מורחים מחצית מכמות ממרח השוקולד על פני כל מחצית ומגלגלים לרולדה הדוקה.
2
מעבירים את הגלילות לנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 30 דקות.
3
מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.
4
גוזרים את הגלילות במספריים עד מחצית העומק במרווחים של 5 ס"מ – מתחילים מהחלק הרחוק. מסיטים את הבצק פעם אחת ימינה ופעם אחת שמאלה לקבלת צורה של צמה. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לתבנית.
5
אופים כ-25-20 דקות להזהבה יפה.
בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר:
6
מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית.
7
כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומכניסים לתנור ל-3 דקות נוספות. מצננים מעט לפני ההגשה.
8
שומרים בכלי אטום עד יומיים או מקפיאים למשך חודש. מפשירים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.