מתכון

צמת שיבולים במלית שוקולד

הבצק מוכן, גם כן וכל שנותר הוא לבחור ממרח שוקולד מועדף. כמה דקות השקעה בעיצוב ויש לכם עוגת שמרים מרהיבה

2,464 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2016
צמת שיבולים במלית שוקולד 1. צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com
צמת שיבולים במלית שוקולד 1. צילום סטילס ווידאו: FOO-FOOD.com

הבצק מוכן (בצק שמרים כרוך שקונים בסופרמרקט), המלית גם היא מוכנה – ממרח שוקולד שאתם הכי אוהבים. כמה דקות השקעה בעיצוב המיוחד ויש לכם עוגת שמרים מרהיבה. חשוב להצטייד במספריים חדים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר:

אופן ההכנה

מכינים את העוגות:

1

פורשים את הבצק על משטח העבודה וחוצים אותו לאורכו. מורחים מחצית מכמות ממרח השוקולד על פני כל מחצית ומגלגלים לרולדה הדוקה.

2

מעבירים את הגלילות לנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים 30 דקות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

4

גוזרים את הגלילות במספריים עד מחצית העומק במרווחים של 5 ס"מ – מתחילים מהחלק הרחוק. מסיטים את הבצק פעם אחת ימינה ופעם אחת שמאלה לקבלת צורה של צמה. מעבירים את העוגה עם נייר האפייה לתבנית.

5

אופים כ-25-20 דקות להזהבה יפה.

בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר:

6

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר ומבשלים 3 דקות על להבה בינונית.

7

כשהעוגות יוצאות מהתנור מורחים אותן בנדיבות בסירופ הסוכר ומכניסים לתנור ל-3 דקות נוספות. מצננים מעט לפני ההגשה.

8

שומרים בכלי אטום עד יומיים או מקפיאים למשך חודש. מפשירים ומחממים בתנור חם לפני ההגשה.