מתכון

קאלייה – מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה

הגרסה הכורדית לקונפי בקר - קוביות בשר עסיסיות שמתבשלות בשומן של עצמן

26,262 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
קאלייה - מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה. צילום: דניאל לילה
קאלייה - מלית של בשר צלוי ומתובל לקובה. צילום: דניאל לילה

זוהי הגרסה הכורדית לקונפי בקר – קוביות בשר עסיסיות שמתבשלות בשומן של עצמן. אפשר להכין את המלית כמה ימים מראש, לשמור בקופסה במקרר או במקפיא ולהפשיר לפני המילוי. ציונה ואסנת משתמשות בנתח מס’ 2 (צלעות העורף), המתאפיין באחוזי שומן גבוהים ובמרקם מעט סיבי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבשר הצלוי

1

מחממים שמן במחבת ברזל או במחבת רחבה על אש בינונית, ומוסיפים את חתיכות הבשר. צורבים מכל הצדדים, עד שהבשר משנה את צבעו. מנמיכים את הלהבה. ממשיכים לצרוב את הבשר כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יבש לגמרי וכמעט מתפרק. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן.

2

מסננים את הבשר מהשמן ומצננים.

3

מעבירים את הבשר למעבד מזון, וכותשים בפולסים עד למצב סיבי.

מכינים את המלית

4

כותשים סלרי ושום במעבד מזון בפולסים. מוסיפים לבשר יחד עם מלח ומערבבים.