מתכון

קבב דג אסיאתי

אני אוהב לשפד את הקבבים על למון גראס. במקום להשחיל את הקציצה כמו שמשפדים שישליק, קל ליצור אותה סביב הגבעול

7,709 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קבב דג אסיאתי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
קבב דג אסיאתי. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

במקום להשחיל את הקציצה כמו שמשפדים שישליק, קל יותר ליצור אותה ביד סביב הגבעול. אם אין למון גראס, אפשר להשתמש בשיפודי מתכת או בשיפודי עץ שהושרו חצי שעה במים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצלייה:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקבבים:

1

מערבבים את החומרים מלבד למון גראס ושמן, לקבלת מסה אחידה. יוצרים קציצות אליפטיות באורך 7 ס"מ.

2

משפדים כל קציצה על גבעול למון גראס ומכניסים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את הרוטב:

3

מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות ללא מכסה להסמכה. נפטרים מגבעולי הלמון גראס. הרוטב נשמר במקרר לפחות יומיים.

צולים את הקציצות ומגישים:

4

מחממים שמן במחבת על להבה בינונית וצולים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מוכנות (כ-4 דקות).

5

מעבירים לכלי הגשה ומגישים עם קערית רוטב בצד.