מתכון

קבב ממולא במסבחה

הקבב, אותה הקציצה האהובה על כולם ממולאת כאן במלית של מסבחה: ממרח חומוס עם גרגרי חומוס מבושלים

4,574 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2017
קבב עם מסבחה של שי לי ליפא. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
קבב עם מסבחה של שי לי ליפא. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

את הקציצות שכולנו אוהבים החלטנו לרענן בעזרת מלית מסבחה- ממרח חומוס + גרגרים מבושלים, אבל ניתן לגוון ולמלא בכל מיני מליות: טנזיה (פירות מיובשים מבושלים), קוביית חזה אווז מטוגנת, עגבניות שרי, קוביית חלומי או מוצרלה עם עלי בזיליקום או בצל מטוגן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את התערובת לקבב: 

1

מערבבים בשר ושומן עם בצל, פטרוזיליה ותבלינים לתערובת אחידה. מניחים במקרר למשך חצי שעה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים חומוס עם טחינה, שום וגרגרי חומוס.

מכינים קציצות, ממלאים וצולים: 

3

מחלקים את התערובת לכדורים של כ-60 גרם כל אחד ומגלגלים לקציצות. יוצרים גומה במרכז כל קציצה בעזרת האגודל, ממלאים בכפית מלית וסוגרים מעל את הבשר בעדינות.

4

מניחים על המנגל וצולים את הקבב למידת העשייה הרצויה 4-5 דקות מכל צד. מגישים חם.