מתכון

קדרה כתומה עם בצלצלי פנינה וערמונים

יש בה כל מה שאנחנו מחפשים באוכל חגיגי - היא ארומטית, ססגונית וטעימה מאוד

6,203 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
קדרה כתומה עם בצלצלי פנינה וערמונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
קדרה כתומה עם בצלצלי פנינה וערמונים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הכנסנו חברים חדשים לקדרת הירקות – בצלצלי פנינה, ערמונים ולימונים – וקיבלנו מנה חגיגית ליד (או במקום) הבשר.

קדרות עם ירקות – כללי אצבע

הכי מהר כדי לחסוך את הקילוף והחיתוך ולארגן קדרת ירקות במהירות, משתמשים בירקות קפואים או בלקטים.
הכי חשוב לבשל ולערבב בעדינות, כדי שהירקות ישמרו על צורתם ולא יהפכו למחית. מתחילים עם ירקות קשים כמו תפוחי אדמה ומסיימים עם עדינים יותר כמו אספרגוס או פטריות.
הכי נוח אם אתם אוהבים את הירקות שלכם בטעם חרוך או קלוי, נסו לצלות אותם בתנור כמו באנטיפסטי ורק אחר כך להעביר לסיר ולבשל עם רוטב לאיחוד הטעמים.
הכי עדין לפעמים כשהמנה העיקרית מאוד ארומטית, צריך להרגיע ולתת לטעמם של הירקות לדבר – מתבלים בעדינות רק בחמאה או שמן זית ומלח.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות.

2

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו כרישה, גזר, בטטה ובצלצלים 8-5 דקות עד שמתחיל להזהיב.

3

מוסיפים ערמונים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.

4

מכסים מעבירים לתנור. אופים כחצי שעה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד שמרבית הנוזלים מתאדים והירקות עשויים במידת הרכות האהובה עליכם.