מתכון

קדרת ירקות אביב וקציצות ברוטב לימוני

עוד וריאציה מעניינת לקציצות ברוטב ארטישוק ולימון, הפעם עם פקעות שומר ופול

13,190 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
קדרת ירקות אביב וקציצות ברוטב לימוני. צילום: דניאל לילה
קדרת ירקות אביב וקציצות ברוטב לימוני. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לתבשיל:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

טוחנים בצל וסלרי בכמה פולסים במעבד מזון ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ולשים במרץ 8-5 דקות. שלב הלישה חשוב מאד למרקם הסופי של הקציצות — הוא משחרר מהבשר חלבון המסייע לקשור את התערובת נטולת הביצים. יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על גבי מגש.

3

יוצקים למחבת שמן ניטרלי ומעט שמן זית לגובה כמה מילימטרים ומחממים. מטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מוציאים בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את התבשיל:

4

מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב (כזה שיכול להכיל את הקציצות בשכבה אחת) ומטגנים בצל, כרישה ופלפל חריף על להבה בינונית 5-4 דקות עד שהם מתרככים אבל לא משחימים. מדי פעם מערבבים. מוסיפים שומר ולבבות ארטישוק, מערבבים ומאדים 4-3 דקות.

5

מוסיפים מלח, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים כוס מים, מערבבים ושוב מביאים לרתיחה.

6

מסדרים את הקציצות בין הירקות ולוחצים אותן קלות לתוך התבשיל. מפזרים פול ירוק, מקשטים בעלי שומר ו/או זעתר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים שעה עד שהירקות רכים והקציצות נימוחות ותפוחות.

7

מגישים עם אורז או קוסקוס. שומרים עד 3 ימים במקרר.