החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לתבשיל:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
טוחנים בצל וסלרי בכמה פולסים במעבד מזון ומעבירים לקערה.
2
מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ולשים במרץ 8-5 דקות. שלב הלישה חשוב מאד למרקם הסופי של הקציצות — הוא משחרר מהבשר חלבון המסייע לקשור את התערובת נטולת הביצים. יוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג ומסדרים אותן על גבי מגש.
3
יוצקים למחבת שמן ניטרלי ומעט שמן זית לגובה כמה מילימטרים ומחממים. מטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מוציאים בעדינות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את התבשיל:
4
מחממים שמן זית בסיר נמוך ורחב (כזה שיכול להכיל את הקציצות בשכבה אחת) ומטגנים בצל, כרישה ופלפל חריף על להבה בינונית 5-4 דקות עד שהם מתרככים אבל לא משחימים. מדי פעם מערבבים. מוסיפים שומר ולבבות ארטישוק, מערבבים ומאדים 4-3 דקות.
5
מוסיפים מלח, קליפת לימון מגוררת ומיץ לימון, מערבבים ומביאים לרתיחה. יוצקים כוס מים, מערבבים ושוב מביאים לרתיחה.
6
מסדרים את הקציצות בין הירקות ולוחצים אותן קלות לתוך התבשיל. מפזרים פול ירוק, מקשטים בעלי שומר ו/או זעתר, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים שעה עד שהירקות רכים והקציצות נימוחות ותפוחות.
7
מגישים עם אורז או קוסקוס. שומרים עד 3 ימים במקרר.